Un nou fel de comunicare ce ne ajuta

sa avem relatii bune cu ceilalti si cu noi insine!

 

Este suficient sa aplicam in dialogul cu ceilalti regulile simple de comunicare, propuse de Metoda ESPERE®, creata de Jacques Salomé,  pentru ca neintelegerile si conflictele interioare, cat si cele cu cei din jur, sa dispara.

Fie ca este vorba despre relatia de cuplu, relatia cu copiii, parintii, prietenii sau relatiile profesionale, putem aplica Metoda ESPERE® in fiecare zi, astfel incat sa ne simtim echilibrati, mai fericiti si sa depasim dificultatile pe care le traim in viata noastra personala si profesionala zi de zi.

Beneficiile Metodei ESPERE®

Facand mici schimbari in felul in care comunici poti sa depasesti certurile si neintelegerile de fiecare zi.

Iata cateva exemple concrete:

Pe plan personal:

  • Vei dobandi mai multa incredere in tine si vei avea mai multa energie si pofta de viata
  • Iti vei recapata stima si iubirea de sine, dar si bucuria de a trai ;
  • In relatia de cuplu vei putea sa regasesti acea armonie pe care ai simtit-o la inceputul relatiei. Vei putea exersa cum sa vorbesti pentru construi o relatie care va trece proba timpului.
  • In relatia cu copilul tau vei descoperi cum sa il sustii pentru a deveni un viitor adult independent, capabil sa isi realizeze intregul potential. Cum sa faci fata provocarilor pe care copilul tau ti le lanseaza in fiecare zi: are 1000 de dorinte, face crize, se comporta nepotrivit, nu are incredere in el, nu vrea sa comunice, pentru a da doar cateva exemple.

Pe plan profesional:

  • vei deveni trainer in Metoda ESPERE® si vei dobandi cunostintele si aptitudinile necesare pentru a transmite metoda in fata unui grup, indiferent de provenienta acestuia (firme, institutii, scoli, grupuri de adulti, adolescenti sau copii);
  • vei deveni consultant in Metoda ESPERE®, astfel vei putea sustine sedinte unu la unu in care iti ajuti clientii sa-si realizeze dorintele, sa-si implineasca nevoile, sa gaseasca rezolvare pentru conflictele lor interioare si cu ceilalati.
  • Iti vei dezvolta capacitatea de ascultare, astfel ca vei dobandi abilitatea de a-ti asculta clientii si de a-i ajuta pe ei insisi sa isi asculte emotiile, sa isi inteleaga comportamentele si reactiile;
  • Ii vei ajuta pe clientii tai sa aiba un altfel de raport cu trecutul lor prin folosirea conceptelor, regulilor de igiena relationala si instrumentelor Metodei;
  • Vei putea folosi Metoda ESPERE®, in ansamblul ei, in activitatea ta profesionala, pentru a o trai in armonie, fara conflicte si a iti implini visele personale si profesionale.

Metoda ESPERE® a fost creata de Jacques Salomé, psihosociolog si scriitor francez acum mai bine de 35 de ani. Din 2001 Centrul AmaneSer organizeaza in Romania conferinte si ateliere de popularizare si formare in aceasta metoda.